Filter op thema

Artikel - 17 november 2017

Vier vragen, vier antwoorden. Dit keer aan acteur en regisseur Raymi Sambo. Hij maakt met Theatergroep VIG voorstellingen over actuele maatschappelijke thema’s. F*ck the police is de uitdagende titel van de nieuwste voorstelling die 12 november in première is gegaan en gaat over etnisch profileren.

Artikel - 16 november 2017

Goed met elkaar samenleven ondanks onze verschillende culturen en religies. Hoe doe je dat in een maatschappij waarin waarden steeds vaker lijken te botsen? Socioloog Sawitri Saharso betoogt in haar oratie dat de overheid hiervoor randvoorwaarden moet scheppen, maar dat ook burgers nodig zijn. Een interview.

Blog - 15 november 2017

Annemarie van Hinsberg riep eerder professionals op om met elkaar te komen tot een gemeenschappelijk handelingskader. Een kader voor het omgaan met morele dilemma’s in de beroepspraktijk, onafhankelijk van de individuele meningen van medewerkers. Maar hoe doe je dat?

Artikel - 15 november 2017

Heeft u het symposium 'Wat werkt tegen discriminatie?' gemist? Lees dan dit artikel over de werkzame bestanddelen van de vier verschillende typen interventies die kunnen worden ingezet bij discriminatie. 

Blog - 9 november 2017

Dat het in de praktijk een lastige opgave is om kinderen op een respectvolle manier met elkaar om te laten gaan, weet journalist Jaime Donata uit eigen ervaring als vader van een meisje van 7. 

Artikel - 31 oktober 2017

Van een interview met theoloog en schrijver Abdulwahid van Bommel tot een handreiking om Eritrese nieuwkomers te ondersteunen bij hun integratie: dit is in oktober het best gelezen op deze website.

Artikel - 31 oktober 2017

Ontwikkelingen in Turkije laten de Turkse gemeenschap in Nederland niet onberoerd. Wat betekent dat voor de Turkse Nederlanders en in hoeverre moet hier wat aan gedaan worden? Op 22 november organiseert KIS hierover een gratis seminar. Je kunt je nog opgeven.

Artikel - 11 oktober 2017

Hoe is het gesteld met het vertrouwen dat jongeren in de Schilderswijk hebben in de politie? Corina Duijndam en Baukje Prins van het lectoraat Burgerschap en Diversiteit van De Haagse Hogeschool, analyseerden 180 ervaringsverhalen van jongeren wat uitmondde in het boek Geboren en getuige in de Schilderswijk.

Artikel - 11 oktober 2017

Orthodoxe, religieuze waarden zorgen soms voor frictie als ze niet overeenkomen met breed gedragen opvattingen in de samenleving. KIS onderzoekt welke waarden vooral voor schuren en gaat daarover in gesprek. Dit keer met theoloog en schrijver Abdulwahid van Bommel.

Artikel - 26 september 2017

Veel jongeren met een migratieachtergrond hebben een gebrekkige financiële opvoeding gehad en belanden daardoor in de schulden. Om hen te helpen heeft KIS een peertraining ontwikkeld die dit najaar van start gaat.