Filter op thema

Artikel - 22 november 2017

Tahmina Ashraf werkt als coördinator bij de stichting Voice of Afghan Women en de stichting Voices. Voices probeert met bijeenkomsten over onderwerpen als huwelijksdwang en keuzevrijheid een verandering teweeg te brengen in traditionele opvattingen in gesloten gemeenschappen.

Artikel - 17 november 2017

Ouders met een migratieachtergrond hebben dezelfde opvoedvragen als iedereen. Hun migratieachtergrond maakt echter dat zij soms ook met andere kwesties te maken krijgen. Professionals die ouders ondersteunen bij de opvoeding kunnen dat beter doen als ze begrijpen in welke positie deze ouders verkeren.

Artikel - 17 november 2017

Vier vragen, vier antwoorden. Dit keer aan acteur en regisseur Raymi Sambo. Hij maakt met Theatergroep VIG voorstellingen over actuele maatschappelijke thema’s. F*ck the police is de uitdagende titel van de nieuwste voorstelling die 12 november in première is gegaan en gaat over etnisch profileren.

Artikel - 10 november 2017

Vier vragen, vier antwoorden. Dit keer aan Jeroen Zonneveld (67), hoofdredacteur van Majalla.nl. Majalla is een online magazine waarbij professionele journalisten (voormalige) vluchtelingen met een media-achtergrond begeleiden bij het schrijven van Nederlandstalige reportages, columns en nieuwsverhalen.

Artikel - 31 oktober 2017

Van een interview met theoloog en schrijver Abdulwahid van Bommel tot een handreiking om Eritrese nieuwkomers te ondersteunen bij hun integratie: dit is in oktober het best gelezen op deze website.

Artikel - 31 oktober 2017

Ontwikkelingen in Turkije laten de Turkse gemeenschap in Nederland niet onberoerd. Wat betekent dat voor de Turkse Nederlanders en in hoeverre moet hier wat aan gedaan worden? Op 22 november organiseert KIS hierover een gratis seminar. Je kunt je nog opgeven.

Artikel - 26 oktober 2017

Omar Munie vluchtte op zijn negende vanuit Somalië naar Nederland. In een recordtempo ontwikkelde hij zich daarna van een veelbelovend mbo-leerling tot een veelzijdig en veelgevraagd ontwerper. Munie is rolmodel en een ondernemer met een maatschappelijke missie. Hij geeft nieuwkomers een zetje bij het vormgeven van hun loopbaan.

Artikel - 20 oktober 2017

Via sociale media zijn door zowel slachtoffers (#metoo) als plegers (#Idid) in razend tempo ervaringen met seksueel misbruik gedeeld. Hoe zorg je dat jongeren seksueel weerbaar worden, bijvoorbeeld als het gaat om sexting en loverboys? En welke meiden, en jongens, lopen meer risico? KIS vraagt het aan drie deskundigen.

Artikel - 12 oktober 2017

Ze komen achter de voordeur, bereiken ‘verborgen vrouwen’ en zorgen voor een effectievere hulpverlening.  De Schilderswijk Moeders, stuk voor stuk bevlogen vrijwilligers, besparen met hun preventieve aanpak ook een hoop kosten. Dat blijkt uit de verkenning Bereikt en geholpen van KIS.

Artikel - 19 september 2017

Het idee van een vaststaande nationale cultuur waar iedereen, van welke afkomst dan ook, trouw aan moet zijn, moeten we loslaten. Ook in de opvoeding. We moeten onze kinderen leren omgaan met een diverse samenleving. Dat stelt Trees Pels in haar lezing als scheidend hoogleraar Opvoeden in de multi-etnische stad.