Het Time Out Huis Plus is een transculturele organisatie waarin cultuursensitief werken vanuit een systemische benadering hoog in het vaandel staat. Vaak lopen (hulpverlenings)trajecten spaak door te overbruggen verschillen tussen hulpverlener en cliënt. Op 19 maart 2020 organiseert het Time Out Huis Plus daarom een conferentie om sociaal professionals en hulpverleners te helpen bij het overbruggen van deze verschillen. 

Onder leiding van dagvoorzitter Rob Jaspers gaat Time Out Huis Plus tijdens de conferentie samen met de deelnemers op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Wat is de rol van de emotie in het gesprek? Als er een verschil is, hoe kunnen we dit verschil overbruggen? Wat is hiervoor nodig? Hoe kan er rekening gehouden worden met de verschillende leefwerelden en sociale culturele systemen? Hoe mobiliseer je de eigen kracht binnen het systeem? Hoe versterk je de transculturele sensitiviteit bij jezelf als professional?

Keynote-spreker is Drs. Glenn Helberg, psychiater-transcultureel psychotherapeut. Glenn Helberg heeft in oktober 2019 de ‘Black Achievement Award’ Oeuvreprijs uitgereikt gekregen. Volgens de jury kunnen mensen zich aan Helberg optrekken. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de Nederlandse samenleving, mede omdat hij zich verdiept in transculturele psychiatrie en zich inzet voor de positie van Antillianen in Nederland.

Programma
12.30     Ontvangst
13.00     Plenair programma
14.00     Wisselpauze
14.15     Workshops ronde 1
15.30     Wisselpauze
15.45     Workshops ronde 2
17.00     Borrel
18.00     Einde

Meer informatie en aanmelden

Datum 

donderdag, 19 maart, 2020

Locatie 

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Prijs 

50 euro