KIS houdt op maandag 28 september een talkshow over inclusief lokaal beleid. Gespreksleider en tafelheer Bahram Sadeghi gaat hierover in gesprek met minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (onder voorbehoud), Maurice Krul (hoogleraar diversiteit en onderwijs aan de Vrije Universiteit), een wethouder en beleidsprofessionals van uiteenlopende gemeenten. Een live debat waaraan je ook kunt meedoen. Dit debat wordt live gestreamd.

Een samenleving waarin iedereen – ongeacht afkomst - zich thuis kan voelen, zich gerespecteerd voelt en mee kan doen. In veel gemeenten staat dit motto hoog op de lokale agenda. Maar hoe vertaal je dit nu in lokaal beleid, is dat niet gemakkelijker gezegd dan gedaan? Vooral de grootte en breedte van termen als inclusie en diversiteit zorgen voor verlies van betekenis en een gebrek aan concreetheid of focus. Wat betekent dit voor beleidsmakers, professionals en burgers die zich allemaal op uiteenlopende manier bezighouden met die inclusieve gemeente? En hoe kun je inclusief beleid lokaal vormgeven?

Programma

De online talkshow is op maandag 28 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over de sprekers en het programma volgt hier spoedig.

Aanmelden

Aanmelden kan met het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

De eerste uit een reeks

Deze online bijeenkomst is de eerste van een reeks van vijf die KIS organiseert in het najaar en de winter van 2020. In elk ervan komt een ander facet van inclusief lokaal beleid aan bod. Hou de KIS-site in de gaten voor de aankondigingen! Of – wanneer je dat nog niet hebt gedaan - abonneer je op onze nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat je niets mist (onderaan de pagina).

Datum 

maandag, 28 september, 2020

Locatie 

online

Prijs 

gratis