Wat houdt intercultureel vakmanschap in? Heb ik als professional voldoende handvatten om cultuursensitief te werken? Kan mijn organisatie meer leren over het bieden van kwalitatief hoogstaande cultuursensitieve diensten?

In samenwerking met RADAR organiseert KIS een leernetwerk over intercultureel vakmanschap.

Ben je op zoek naar inhoudelijke verdieping om beleidskaders in te vullen of wil jij cliënten beter ondersteunen? Ben jij een manager in de zorg die jouw organisatie en het beleid beter wil aansluiten op cultuurspecifieke zorg of ben je een HR-professional die bezig is met diversiteits- en inclusievraagstukken? Dan is deze masterclass voor jou.

Meld je aan
 
Meld je aan voor de Online Masterclass Intercultureel Vakmanschap op 29 september van 11.00 tot 12.30 waarin deskundige sprekers hun expertise op het gebied van intercultureel vakmanschap delen. Na deze masterclass:

  • heb je kennis over interculturaliteit;
  • zie je de meerwaarde, kansen en uitdagingen van intercultureel vakmanschap en professionalisering;
  • heb je inzicht in cultuursensitief handelen in een professionele context.

De masterclass wordt aangeboden door Kenniscentrum Integratie & Samenleving (KIS) en RADAR.

Sprekers

Fatos Ipek-Demir is ervaringsdeskundige. Zij is projectleider, adviseur en trainer in het sociale domein en sprekende en schrijvende mantelzorger. Haar missie is verbinding maken tussen organisaties en (migranten)mantelzorgers, tussen praktijk en beleid en vooral tussen het hoofd en het hart. Haar Facebook-blog Dagboek van een mantelzorger geeft steun en (h)erkenning aan mantelzorgers. Ze is lid van de programmacommissie Langdurige Zorg en Ondersteuning van ZonMw en van ENIEC, European Network Intercultural Elderly Care. Ze is oprichter van OMAZ.nu, Oudere Migranten Aan Zet. Bij alles streeft zij naar cultuursensitieve zorg en houdt ze (migranten)mantelzorgers en zorgprofessionals een spiegel voor. Tijdens de masterclass zal zij ook met jou in de spiegel kijken.

Drs. Hans Bellaart (Verwey-Jonker Instituut) houdt zich bezig met de coördinatie van de portaalfunctie van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS). Ook doet hij onderzoek naar diversiteitsvraagstukken rond jeugdbeleid, jeugdhulp, opvoeding en diversiteit in organisaties. De GGz, ouderenzorg en jeugdzorg sluiten nog niet altijd voldoende aan op de behoeften van bepaalde groepen mensen met een migratieachtergrond. Als antwoord op het tekort aan passend aanbod, ontstaan er nieuwe organisaties voor cultuurspecifieke zorg die zich voornamelijk op cliënten met een migratieachtergrond richten. Voor KIS onderzocht hij in samenwerking met zijn team op welke manier deze ontwikkeling kan bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de zorg in zijn geheel.

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 29 september 2020, van 11.00 tot 12.30 uur

Waar?
Online, via WebinarGeek. Na aanmelding ontvang je de link voor deelname.

Voor wie?
De Masterclass intercultureel vakmanschap is gericht op zorg- en welzijnsprofessionals in Rotterdam (zowel management, directie, HR als professionals in de uitvoering).

Aanmelden

Aanmelden gaat via onderstaand aanmeldformulier:

Aanmelden

Datum 

dinsdag, 29 september, 2020

Locatie 

Online, via WebinarGeek

Prijs 

gratis