De veerkracht van de samenleving is in de coronacrisis relatief groot gebleken. We gingen digitaal werken, er groeiden nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden - we gingen er met goede moed tegenaan. Maar de crisis houdt langer aan dan we dachten en stelt de samenleving steeds meer op de proef - ook onze onderlinge verhoudingen. Er ontstaat meer weerzin en verzet tegen coronamaatregelen en bestaande tegenstellingen worden uitvergroot. De stemming in het land (en internationaal) wordt grimmiger. De coronacrisis zet de samenleving steeds meer op scherp.

Daarbij spelen vragen over wie er gaat betalen voor de crisis en of we de samenleving niet duurzamer kunnen inrichten. Maar er lijken ook steeds meer wrijvingen te ontstaan tussen bevolkingsgroepen: anti-elite; anti-diversiteit; anti-elite, anti-overheid. In deze werksessie bespreken we deze ontwikkeling. Nemen de lokale tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen toe? Is daarbij ook sprake van een culturele component? Welke maatregelen stellen gemeenten daar tegenover? Wat kunnen we nog meer doen?

De online sessie biedt informatie, duiding en handelingsperspectief. Het is daarnaast een pre-conferentie voor een congres dat onder voorbehoud in juni 2021 zal plaatsvinden op de Vrije Universiteit. Dat congres wordt georganiseerd door KIS en het Polarisatie-lab van de Vrije Universiteit.

De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur en wordt aangeboden via Teams.

Aanmelden

Aanmelden kan met het formulier onderaan deze pagina.

Datum 

maandag, 7 december, 2020

Locatie 

online

Prijs 

gratis