Op 22 juni verschijnt het nieuwe nummer van het relatiemagazine van Movisie. Het thema dat daarin centraal staat, is volop in het brandpunt van de politieke en maatschappelijke agenda: macht-tegenmacht. Movisie presenteert het nummer op 22 juni feestelijk met een nieuwe aflevering van Movisie Talk, een online evenement.

Macht, tegenmacht en ook onmacht manifesteren zich op allerlei manieren, ook in het sociaal domein. In verschillende artikelen duiken we dieper in op macht-tegenmacht. In een ervan gaan we in op mechanismen als institutioneel racisme en etnische profilering. Dat laatste lag mede aan de basis van de toeslagenaffaire.

Twee mensen die in de nieuwe Movisies zijn geïnterviewd, zijn te gast bij Movisie Talk: Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) en dichter Jerry King Luther Afriyie (Kick Out Zwarte Piet, Nederland Wordt Beter).

In een vraaggesprek met hen gaan we dieper in op het thema macht-tegenmacht in het algemeen en institutioneel racisme in het bijzonder. Ook zijn er bijdragen van Amma Asante en Marc Mulder (Movisie). Er is daarnaast alle gelegenheid tot interactie en je kunt via de chat je vragen stellen.

Wanneer?

Dinsdag 22 juni, 16.00 - 17.15 uur.

Meer info en aanmelden

Datum 

dinsdag, 22 juni, 2021

Locatie 

online

Prijs 

gratis