Momenteel leven wij in tijd van welvaart en lage werkloosheid in Nederland. Maar niet iedereen profiteert hier in gelijke mate van. 13 december presenteert KIS nieuwe cijfers uit de KIS wijkmonitor, waaruit blijkt dat de leefomstandigheden van diverse huishoudens sterk kunnen verschillen.

Zo lag het percentage werkzoekenden in 2019 gemiddeld onder de 4% van de beroepsbevolking. Maar voor inwoners met een Syrische achtergrond is dat 55%! Dat is een erg hoog percentage. Hoger dan de werkloosheid onder de beroepsbevolking afkomstig uit Eritrea (43%). En hoger dan inwoners met een Marokkaanse achtergrond, die op hun beurt (met ruim 16%) vier keer vaker werkloos zijn dan gemiddeld.

Deze en andere cijfers die voortkomen uit de KIS wijkmonitor zijn verzameld in een factsheet. Op 13 december presenteren we deze via een online bijeenkomst, waarbij ook aandacht is voor de nieuwe gebruiksmogelijkheden in de update van de KIS Wijkmonitor. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum en tijd

13 december 2021, 16:00 – 17.00 uur

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats. Je kan je kosteloos aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je per e-mail een link om de bijeenkomst bij te wonen.

Datum 

maandag, 13 december, 2021

Locatie 

Online

Prijs 

Gratis