Elk jaar deelt KIS met haar samenwerkingspartners de kennis en bevindingen die we in het voorafgaande jaar rond diversiteit en integratie hebben opgedaan. Ook in 2020 gaan we dat doen. We houden de middag in Congrescentrum NBC in Nieuwegein.

KIS-Jaarbijeenkomst verplaatst naar 28 september
De Jaarbijeenkomst van KIS, die gepland was op 20 april gaat in verband met het coronavirus niet door. Het evenement is verplaatst naar maandag 28 september en zal dan ook plaatsvinden in Congrescentrum NBC in Nieuwegein.

 

Meer dan ooit willen we de jaarbijeenkomst vorm en inhoud geven met onze samenwerkingspartners. Uiteraard is het daarbij niet enkel zenden maar ook ontvangen, zodat kruisbestuiving kan ontstaan. Zo biedt de bijeenkomst een platform aan andere organisaties en initiatieven die op uiteenlopende manieren hun expertise rond diversiteit en integratie inzetten.

Thema: lokaal inclusief beleid

Het thema voor de bijeenkomst is bekend: lokaal inclusief beleid.  

Een samenleving waarin iedereen – ongeacht afkomst - zich thuis kan voelen, zich gerespecteerd voelt en mee kan doen. In veel gemeenten staat dit motto hoog op de lokale agenda. Maar hoe vertaal je dit nu in lokaal beleid, is dat niet gemakkelijker gezegd dan gedaan? Vooral omdat we termen als inclusie en diversiteit verschillend interpreteren en we daardoor door de bomen het bos niet meer zien. Wat betekent dit voor beleidsmakers, professionals en burgers die zich allemaal op uiteenlopende manier bezighouden met die inclusieve gemeente?

Over dit vraagstuk, de ontrafeling ervan en het vormgeven van lokaal inclusief beleid gaat het Jaarcongres van KIS, All inclusive. Met tal van interessante sprekers, een gevarieerd aanbod aan workshops, een spetterend debat en een kennis- en praktijkplein over diversiteit en inclusie.

We waren al een heel eind met het programma en kunnen dat de komende maanden natuurlijk verder finetunen. Houd onze site en sociale media in de gaten voor nieuws over de jaarbijeenkomst.

Datum 

maandag, 20 april, 2020

Locatie 

Nieuwegein, NBC Congrescentrum

Prijs 

gratis