Tijdens de eerste coronagolf constateerden migranten- en vluchtelingenorganisaties dat het thuisblijven extra problematisch was voor kwetsbare gezinnen met een migratieachtergrond. Ook burgemeesters waarschuwden voor een toename van huiselijk geweldsincidenten doordat gezinnen noodgedwongen dichter op elkaar zaten. Het onderwerp is nu tijdens de tweede coronagolf helaas weer zeer actueel. Want hoe faciliteer je als gemeente dat er vroegtijdig wordt gesignaleerd en dat er laagdrempelig hulp geboden kan worden aan geïsoleerde gezinnen? En hoe ondersteun je initiatieven die binnen de gemeenschappen zin ontstaan en stimuleer je samenwerking tussen hulpverleners en zelforganisaties? Deze onderwerpen staan centraal tijdens deze online bijeenkomst. Met een bijdrage van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch!

De online bijeenkomst ‘Veiligheid in coronatijd: hoe werk je goed samen met migrantenorganisaties?’ op maandag 2 november 2020 van 14.00 tot 16.00 uur is voor gemeenten en wordt georganiseerd door Movisie en het Consortium zelfbeschikking vanuit de Alliantie Verandering van Binnenuit.

Meer informatie en aanmelden

 

Datum 

maandag, 2 november, 2020

Locatie 

online

Prijs 

gratis

Voor wie? 

Beleidsmakers en bestuurders van gemeenten die zich bezig houden met het thema sociale veiligheid, emancipatie en/of diversiteit