Webinar: Tools voor de aanpak van polariserend en grensoverschrijdend gedrag
Afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar wat werkt voor de preventie en aanpak van polarisatie en zorgwekkend of grensoverschrijdend gedrag. Deze kennis is vertaald naar praktische tools, waaronder De Wijkverbinder en De Struisvogel-sessie van Kennisplatform Inclusief Samenleven en het Bystander model. In dit webinar maak je kennis met deze drie tools.
De webinar wordt georganiseerd door Movisie
Serie grip op polariserend en grensoverschrijdend gedrag
Dit webinar is onderdeel van een serie van drie online bijeenkomsten en workshops over grip op polariserend en grensoverschrijdend gedrag.
Webinar 1: Wat is polarisatie en wat is het niet
Webinar 3: Aan de slag met het Afwegingskader polarisatie
Over de Wij(k)verbinder (KIS)
Sociaal contact helpt om verschillen tussen mensen te overbruggen en draagt bij aan respectvol samenleven. Mits het contact op een effectieve manier is georganiseerd. De Wij(k)verbinder helpt om activiteiten te organiseren die bijdragen aan de doelen die jij in de wijk wilt realiseren.
Over de Struisvogel-sessie (KIS)
Dit is een methode waarmee professionals in gesprek gaan over morele dilemma’s in hun werk. De Struisvogel-sessie methode zoomt specifiek in op morele dilemma’s die voortkomen uit een groeiende diversiteit van waarden en normen in onze samenleving.
Over het Bystander-model
Voordat omstanders ingrijpen bij een incident, ervaren zij cognitieve drempels die voor verschillende dilemma's zorgen. Het Bystander Intervention Model helpt om een interventie te ontwikkelen die omstanders voldoende handvatten geeft, zodat ze deze drempels kunnen overwinnen
Tijdens dit webinar maak je kennis met deze drie tools. Je leert aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk van sociaal professionals hoe de tools werken, wanneer en hoe je deze kunt inzetten en wat het je oplevert. Na dit webinar kun je zelfstandig met de tools aan de slag.
Praktische informatie
Datum: donderdag 28 november 2024
Tijd: 13.00 - 14.30 uur
Voor wie: sociaal werkers
Organisator: Movisie