De jaarlijkse State of the Art conferentie, die de verbinding tussen beleidsmedewerkers en wetenschappers poogt te versterken, staat dit jaar in het teken van migratie en integratie. Aanmelden kan nog tot en met dinsdag 12 maart.

Hoe kunnen migratie- en integratiebeleid beter op elkaar aansluiten? Welke inzichten uit wetenschap, beleid, en praktijk helpen hierbij? Deze vragen staan centraal tijdens de conferentie met de titel “Van aankomst tot meedoen: een nieuwe plek in Nederland”, die plaatsvindt op 21 maart en wordt georganiseerd door de ministeries van Justitie en Veiligheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Beleidsmakers, uitvoerders, wetenschappers, en ervaringsdeskundigen gaan op deze dag met elkaar in gesprek over bovenstaande en andere vragen op het gebied van migratie en integratie. Met een plenair programma, kleinere deelsessies over specifieke vraagstukken, en een tweegesprek tussen de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid belooft het een inspirerende dag te worden. Het plenaire gedeelte wordt onder meer ingevuld met een presentatie van het CBS en een panel van naar Nederland gemigreerde personen. De deelsessies zijn een prachtig palet van uiteenlopende thema's, vraagstukken, en sprekers geworden. Op deze pagina is een gedetailleerd overzicht te downloaden.

Meld je hier aan

Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 21 maart van 10.00 tot 18.00 uur

Waar: New Babylon, Den Haag (dichtbij Den Haag Centraal)

Kosten: Geen

Vragen? Mail dan Michiel Swinkels of Sinisa Boksic

 

Het volledige programma is hier te raadplegen.