Wat moeten we doen om de relatie tussen politie en jongeren te verbeteren en etnisch profileren tegen te gaan? Daarvoor zijn momenteel meerdere interventies in gebruik die politie, maatschappelijke organisaties en zelfstandigen inzetten. Kennisplatform Inclusief Samenleven deed een verkennende studie naar deze interventies.

Uit de studie komt naar voren dat het belangrijk is dat je de interventies beschrijft, ze overdraagbaar maakt en jongeren betrekt bij de interventies. Verder blijkt dat de dialoog het meest als werkvorm wordt ingezet om de relatie tussen de politie en jongeren te verbeteren. Om die werkvorm effectief te laten zijn, moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Een aandachtspunt is verder de kloof tussen de interventies en de dagelijkse praktijk waar het werkelijke contact plaatsheeft tussen politie en jongeren met een niet-westerse afkomst.  

Een interventie voor uw probleem

De inventarisatie geeft een algemeen beeld van allerlei trainingen, workshops, evenementen en materialen die door maatschappelijke organisaties, de politie en zelfstandigen zijn ontwikkeld en in het verleden of nu werden of worden uitgevoerd of ingezet. Wilt u zelf aan de slag? In onderstaande afbeelding kunt u achterhalen welke interventie uw probleem aanpakt (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Contactgegevens van de interventie-eigenaar vindt u in de uitgebreide publicatie.


infographic etnisch profileren voorkomen
 

Afbeelding: Anke Arts

Anderen bekeken ook

  • De studie spitst zich toe op de relatie tussen de politie en jongeren met een niet-westerse afkomst. In de verkennende studie is een aantal...
    Bekijk