Artikel

KIS zoekt hulpverleners voor onderzoek naar toegankelijke hulpverlening LHBT-cliënten

Artikel - 8 januari 2018

Praten over of je homo, hetero, bi of misschien transgender bent, is nog niet vanzelfsprekend in de hulpverlening. Dat blijkt onder meer uit onderzoek onder jeugdhulpverleners. Om hier meer helderheid over te verkrijgen, is KIS op zoek naar hulpverleners die geïnterviewd willen worden over toegankelijke hulpverlening voor lesbische-, homo-, bi- en transgender cliënten.

Het niet bespreekbaar maken van seksuele- en genderdiversiteit kan verschillende achtergronden hebben. Sommige hulpverleners zijn niet gewend om erover te praten of verwachten dat het bij hun cliënten ‘geen issue’ is. Wat soms ook kan meespelen, is dat hulpverleners zelf moeite hebben met cliënten die lesbisch, homo, bi of transgender zijn. Bijvoorbeeld vanuit hun persoonlijke, religieuze of culturele opvattingen.

Wat doe jij als je merkt dat jouw collega liever geen LHBT-cliënten helpt?

KIS is benieuwd hoe organisaties hiermee omgaan. Wat doe jij als je merkt dat jouw collega liever geen LHBT-cliënten helpt? Ook is KIS benieuwd of organisaties behoefte hebben aan ondersteuning bij het omgaan met dit dilemma en zo ja, aan welke ondersteuning zij dan denken.

Praat en denk (anoniem) mee

Werk jij als hulpverlener (bijvoorbeeld als maatschappelijk werker, sociaal werker, sociaal pedagogisch werker, psycholoog of verpleegkundige) of als leidinggevende in een hulpverleningsinstantie en wil jij hierover meepraten en meedenken? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Deelname kan anoniem. Beloning: een cadeaubon van 20 euro en natuurlijk onze grote dank. Het interview kan telefonisch of op locatie plaatsvinden en duurt ongeveer een half uur.

Opgeven kan door te mailen naar i.taouanza@movisie.nl

Reacties

Ik werk als algemeen maatschappelijk werker en zou graag willen deelnemen aan uw onderzoek. U mag mij telefonisch benaderen op nummer 0643063335. Groet Chantal Peeters

Ik ben huisarts. Stekielos@hotmail.com

Hallo Ikram, Graag wil ik ook mijn bijdrage leveren. Ik heb een praktijk gericht op hulpverlening aan mannen, met name homoseksuele mannen en biseksuele mannen: www.meermetmannen.nl en werk daarnaast als sociaal verpleegkundige Seksuele Gezondheid bij de GGD. Ik zal je ook een email sturen. Groeten Jeremy

hai ik ben transgender en zoek hulp in overijssel wie weet er iets waar ik terecht kan gr christel

Reageer