Ben jij professional of leidinggevende bij bijvoorbeeld wijkteams, CJG, JGZ of een jeugdhulpinstelling? Werk jij, of werken je medewerkers, met jeugdigen en gezinnen met diverse culturele achtergronden, en zou je hier meer ondersteuning of advies bij willen? ZonMw biedt vouchers aan, waarmee je ondersteuning van KIS en KeTJA kan aanvragen bij diversiteitsgevoelig werken.

De kenniswerkplaats jeugd KeTJA heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met diversiteitssensitief werken. Samen met de Ouder- en Kindteams Amsterdam hebben onderzoekers de adviezen van professionals, ouders en jongeren én de kennis over dit onderwerp uit wetenschappelijk onderzoek gebundeld in de digitale handreiking Werken met culturele diversiteit. Daarnaast is gezamenlijk de teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit ontwikkeld. We bieden je graag ondersteuning bij de toepassing van de handreiking en het organiseren of begeleiden van teambijeenkomsten in jouw organisatie. Ook geven we je graag advies over hoe je in jouw organisatie het draagvlak vergroot voor diversiteitgevoelig werken, en hoe je deze manier van werken op een structurele manier aanpakt.

 

Wat levert het op?

Het ondersteuningstraject creëert bewustzijn over wat diversiteitgevoelig werken is en over je eigen blinde vlekken of (voor)oordelen, geeft handvatten die je ondersteunen bij het toepassen in de praktijk, en geeft inzicht in hoe je écht aansluit bij de leefwereld van gezinnen.

Voor wie is het?

Praktijkprofessionals (bijvoorbeeld in wijkteams, CJG en JGZ), gemeenten en opleiders die zich in hun werk richten op de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen met diverse culturele achtergronden.

Waar kan ik meer informatie inwinnen?

Neem contact op met Marjolijn Distelbrink via m.distelbrink@kis.nl en bekijk alvast de handreiking Werken met culturele diversiteit, de content van de teambijeenkomst Waardenopvoeding in diversiteit en het KeTJA Kennisportaal.

Hoe kan ik een voucher aanvragen?

Neem contact op met Marjolijn Distelbrink (zie hierboven) en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op. In de subsidieoproep van ZonMw lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.

 

Anderen bekeken ook

Jouw bijdrage

6 + 8 =
Geef het antwoord op deze rekenoefening. Voorbeeld voor 1+3: voer 4 in.