Populair in maart

Van ons onderzoek naar de integratie van Eritrese vluchtelingen tot een interview met de beste burgemeester ter wereld: dit zijn de best gelezen stukken van de maand.

Artikel
Algemeen

1. Onderzoek bevestigt: Eritrese statushouders hebben meer ondersteuning nodig bij integratie
Eritrese statushouders ervaren belemmeringen bij het wegwijs worden in Nederland. Eritreeërs hebben meer ondersteuning op maat nodig, met oog voor specifiek hun problemen en behoeften, zo blijkt uit onderzoek.

2. Wat worden de maatschappelijke thema's en trends van 2017?
2017 wordt het jaar van de verdergaande polarisatie, van het populisme. Maar ook van het tegengeluid en het realisme. Elf experts op het gebied van integratie en diversiteit blikten eind december 2016 vooruit.

3. Interventiewijzer participatie vluchtelingen
Kennisplatform Inclusief Samenleven geeft in de Interventiewijzer partcipatie vluchtelingen een overzicht van interventies en veelbelovende praktijkvoorbeelden om de participatie van statushouders te bevorderen.

4. Beste burgemeester ter wereld: 'We moeten allemaal re-integreren in de nieuwe realiteit'
Burgemeester Bart Somers van Mechelen is benoemd tot de beste burgemeester ter wereld en is in het bijzonder geliefd vanwege zijn integratiebeleid. ‘Niet je afkomst, maar je toekomst telt’. Wat kunnen we van hem leren? Een interview.

5. 'Met een lesje diversiteit ben je er niet'
Hoe groot is het ongemak van docenten voor de klas? En hoe diversiteitsensitief is het curriculum van opleidingen? Het zijn vragen waar het hoger onderwijs in Nederland al langer mee worstelt. Een nieuw e-handboek van de VU biedt een praktische leidraad voor opleidingscoördinatoren.