Artikelen over vluchtelingen zijn afgelopen maand veel gelezen: van het ondersteunen van werkgevers bij het aannemen van statushouders tot een reportage in Montfoort over hoe inwoners zich aanpassen als Syrische buren naast hen komen wonen.
 

1. Hoe ondersteunen gemeenten werkgevers bij het aannemen van vluchtelingen? 5 tips
Veel werkgevers staan er open voor om vluchtelingen in dienst te nemen, maar hebben vaak veel vragen over het in dienst mogen nemen van statushouders. Ze hebben hiervoor ondersteuning en informatie nodig van gemeenten. Dat blijkt uit een verkenning van KIS.

2. Een Syrisch gezin komt naast je wonen, hoe pas jij je aan?
Meestal gaat integratie over de vraag hoe migranten en hun nakomelingen zich aanpassen aan een nieuwe omgeving. Maar integratie vraagt ook iets van de ontvangende groep. Journalist Dennis l’Ami gaat op onderzoek uit in Montfoort.

3. Radicalisering voorkomen en tegengaan: 4 praktijkvoorbeelden
Professionals bij gemeenten, politie en welzijns-, onderwijs- en maatschappelijke organisaties hebben te maken met radicalisering. Praktijkvoorbeelden over hoe zij radicalisering kunnen voorkomen of tegengaan, blijken vaak lastig vindbaar. Deze publicatie beschrijft vier uiteenlopende aanpakken die inzicht geven in geleerde lessen uit de praktijk.

4. Onderzoek bevestigt: Eritrese statushouders hebben meer ondersteuning nodig
Ruim 12.500 Eritreeërs vroegen tussen 2014 en 2016 asiel aan in Nederland en het aantal Eritrese statushouders zal de komende jaren toenemen. Twee onderzoeken, waarvan één van KIS, tonen aan dat deze specifieke groep echt ondersteuning op maat nodig heeft bij de integratie.

5. Jongeren eenstemmig over toekomst in Nederland
Een vaste baan, een eigen huis, reizen en samenwonen. Dat is het toekomstbeeld van jongeren in Nederland. De overgrote meerderheid wil later ook in Nederland blijven wonen. Als het gaat om hun vertrouwen in de toekomst, lijkt de opleiding van jongeren én die van hun ouders een belangrijke rol te spelen. Dat blijkt uit een verkenning van KIS.
 

Jouw bijdrage

3 + 7 =
Geef het antwoord op deze rekenoefening. Voorbeeld voor 1+3: voer 4 in.