Populair in september

Van het interview over ons nieuwe rapport over jeugdcriminaliteit tot de inspirerende verhalen van jongeren over hoe zij hun plek opeisen in Nederland: dit zijn de best gelezen stukken van de maand.

Artikel
Algemeen

1. Niet cultuur maar leefomgeving verklaring jeugdcriminaliteit
Het feit dat jongeren met een migrantenachtergrond vaker een geweldsdelict plegen, komt vooral door de omstandigheden waarin ze opgroeien. Ze wonen vaker in achterstandswijken waar problemen samenkomen. Dat blijkt uit ons nieuwe onderzoek.

2. Nominaties This is me! essaywedstrijd bekend
Deze maand hebben we de genomineerden voor de This is me! essaywedstrijd bekendgemaakt. Twaalf jongeren zijn geselecteerd. Lees de inspirerende verhalen en stem vervolgens op je favoriet via Facebook.

3. Freek de Jonge: 'Jihadisme is de puberteit van de islam en daar zullen we doorheen moeten'
Hans Boutellier in gesprek met Freek de Jonge over Wilders, de islam, jihadisme en een nieuwe manier van opvoeden om polarisatie tegen te gaan.

4. Wat als iedereen migrant zou zijn? (gastblog Halleh Ghorashi)
'Ik wil stellen dat iedereen een migrant zou kunnen zijn. Of zelfs dat iedereen een migrant is zonder zich dat te realiseren.'

5. Jongeren buiten beeld
In Nederland hebben 135.000 jongeren tussen de 15 en 27 jaar geen werk, opleiding of uitkering. Circa 66.000 van deze jongeren zijn "buiten beeld". Hoe komt dit en wat valt er aan te doen? Dit literatuuronderzoek bied oplossingsrichtingen.