Vul de vragenlijst in: negatieve online ervaringen onder jongeren (16 – 24 jaar)

Online haat of discriminatie. Veel jongeren krijgen er helaas weleens mee te maken. We weten alleen nog weinig over welke gevolgen dit heeft voor de jongere zelf en hoe die het beste ondersteund kan worden. Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) doet hier in 2023 daarom onderzoek naar. Het doel is om bij te dragen aan een verbeterde aanpak en beleid tegen online haat en discriminatie door dit te laten aansluiten bij ervaringen en ondersteuningsbehoefte van jongeren zelf.

Artikel
Discriminatie

Krijg jij weleens te maken met negatieve of kwetsende opmerkingen of berichten online over bijvoorbeeld je huidskleur, achtergrond, seksuele voorkeur, gender of religie? Onderzoekers van Kennisplatform Inclusief Samenleven horen graag jouw ervaringen via deze vragenlijst. Zo hopen we jongeren in de toekomst te kunnen helpen als zij hier ook mee te maken krijgen. We zijn op zoek naar mensen van 16 tot en met 24 jaar.

In het onderzoek focussen we op Nederlandse jongeren die discriminatie meemaken op grond van huidskleur, religie, migratieachtergrond of seksuele oriëntatie in combinatie met migratieachtergrond. Binnen het onderzoek is uiteraard ook aandacht voor andere vormen van discriminatie, zoals seksisme en validisme. De berichten kunnen aan jou persoonlijk zijn gericht, maar dat hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld ook deze negatieve berichten langs zien komen als je aan het scrollen bent.

Vul de vragenlijst in!

Je kunt helpen door deze vragenlijst in te vullen. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Oproep: deel de vragenlijst over online negatieve ervaringen onder jongeren

Deel de oproep in je netwerk!

We willen zoveel mogelijk ervaringen en behoeften van jongeren horen. Daarom is het belangrijk dat veel mensen de vragenlijst invullen. Ken je mensen die mogelijk mee willen doen aan dit onderzoek en de vragenlijst in willen vullen? Deel de oproep in je netwerk! Download bovenstaande afbeelding en deel deze bijvoorbeeld op Instagram.

 Download de afbeelding (png)

 

Meer informatie?Neem contact op met:

Joline Verloove

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892239
Afbeelding

Koen Kros

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892001
Afbeelding