Wat deed KIS in 2021?

2021 is het zevende jaar dat KIS actief was met onderzoek, advies, praktische tips en instrumenten rond integratie, migratie en diversiteit. In ons jaarbericht nemen we je mee in het afgelopen jaar!

Artikel
Algemeen

Wist je dat we elk jaar vele vragen vanuit de samenleving beantwoorden via onze portaalfunctie? In 2021 waren dat er 120. Deze vragen komen van professionals en instellingen, maar ook van de overheid, vrijwilligersorganisaties en van particulieren. Soms zijn het vragen die we snel kunnen beantwoorden, een andere keer zit er meer uitzoekwerk bij.  

Zo gebruikten we voor een vraag van een middelbare school in Leiden de KIS wijkmonitor om een antwoord te formuleren. Deze school wilde weten hoe zij meer een afspiegeling konden worden van de (diverse) wijk waar zij gevestigd zijn. Met behulp van de wijkmonitor zochten we uit wat de samenstelling van deze wijk is. We verzamelden literatuur over de toegankelijkheid van het onderwijs en diversiteit in teams. Op basis hiervan gaven we de school aanbevelingen waarmee zij kunnen werken aan meer diversiteit onder leerlingen en docenten.

Dan zijn er ook nog vragen die uitmonden in een volledig onderzoeksproject. In het afgelopen jaar liepen er 18 van dit soort projecten. Wist je bijvoorbeeld dat het rapport ‘Wanneer de patiënt op zijn best is’, over discrimininatie van zorgmedewerkers voortkwam uit deze portaalfunctie? Net als het rapport over Antisemitische en antimoslimracistische complottheorieën

Podcasts 

Naast de reguliere publicaties (zie jaarbericht) brachten we dit jaar weer podcasts uit. Zo spraken we met Cyriel Triesscheijn over zijn gevecht met het veelkoppig monster racisme, en met Said el Haji over zijn werk als taaldocent en zijn schrijverschap. Alle podcasts zijn direct vanuit het jaarbericht te beluisteren!

Ook dit jaar organiseerden we kennisateliers. In een kennisatelier bespreken we een actueel maatschappelijk vraagstuk met mensen uit het werkveld. Zo ging een van deze kennisateliers dit jaar over uitsluiting door geautomatiseerde systemen, een zeer actueel onderwerp gezien de toeslagenaffaire.

Sociale media en nieuwsbrief 

Wist je dat KIS in 2021:

2738 volgers had op Twitter, en 9310 connecties op LinkedIn?

Wist je dat we 13088 abonnees op onze nieuwsbrief hadden, en 160 keer in de media kwamen?

Cijfers waar we trots op zijn. Volg jij ons al op Twitter en LinkedIn, en heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Helemaal onderaan deze pagina kan je klikken om ons te volgen of je in te schrijven voor de nieuwsbrief. 

Benieuwd geworden naar ons jaarbericht? Bekijk hem via onderstaande button!

Meer informatie?Neem contact op met:

Ahmed Hamdi

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding