KIS start met een podcastserie. KIS presenteert: inspirerende denkers en doeners over diversiteitsvraagstukken. De serie bestaat uit zes afleveringen met uiteenlopende gasten over uiteenlopende onderwerpen. De eerste aflevering met Bert Wijbenga, wethouder integratie en samenleving in Rotterdam, is te beluisteren vanaf woensdag 17 juni.

In de podcastserie gaat Olaf Stomp* van KIS in gesprek met interessante gasten: De aflevering en later de hele serie is te beluisteren via YouTube, Spotify en iTunes.

Wanneer te beluisteren?

De eerste podcast van de serie is te beluisteren vanaf woensdag 17 juni. De woensdagen daarna komt telkens om 12.00 uur een volgende podcast uit de serie online (met uitzondering van de maanden juli en augustus).

Podcast-afleveringen

1. Gesprek met Bert Wijbenga
Wat betekent de coronacrisis voor het samenleven en voor diversiteit in een grote stad als Rotterdam? Is de stad tot stilstand gekomen? Wat betekent de crisis voor kwetsbare inwoners? En leidt de crisis tot iets positiefs? En hoe zorg je dat er na de crisis weer mooie dingen tot stand komen in de stad? (Het gesprek is opgenomen aan het begin van de coronacrisis)

Luister hier de eerste podcast op YouTube. Of luister op Spotify of iTunes.

 

Lees je liever? De hoogtepunten van de eerste podcast zijn nu ook uitgeschreven.

2. Gesprek met jongerenwerker en twee tienermeiden met een Marokkaans-Turkse achtergrond

Tienermeiden met een Marokkaanse achtergrond hebben vaker dan andere leeftijdsgenoten negatieve ervaringen met sexting, het maken en online versturen van seksueel getinte beelden: shame sexting. Hoe stel je daar tegen te weer? Een gesprek met een jongerenwerker en twee tienermeiden daarover. (Het gesprek is opgenomen voor de coronacrisis)

Luister hier de podcast op YouTube. Of luister op Spotify of iTunes.

 

3. Gesprek met Abdel Mehraz

Hoe versterk je de rol van vaders in de opvoeding? En hoe bespreek en doorbreek je traditionele patronen? In deze aflevering praten we daarover met Abdellah Mehraz. Hij is directeur van Trias Pedagogica, adviesbureau voor vaderschap, opvoeding en interculturele pedagogiek. En wat betekent hij tijdens de coronacrisis voor ouders?

Luister hier de podcast op YouTube. Of luister op Spotify of iTunes.

 

In de andere afleveringen komen onder andere de volgende onderwerpen en gasten aan bod:

  • De nieuwe wet inburgering (Jaco Dagevos)
  • Beeldvorming en buurtbinding (Patricia Wijntuin).

*In een aantal afleveringen met co-presentator (Siham el Moussaoui en Floor de Booys).

4 bijdragen van onze lezers

Deel ook jouw kennis, ervaring of mening
Fijn dat lokale overheden zowel ambtelijk als bestuurlijk wegens omstandigheden het belang zien van het intensiever bestrijden van ongelijkheid, achterstand en discriminatie
Ik ben benieuwd naar wat Bert Wijbenga over Corona en met name de invloed op migranten te zeggen heeft, maar 27 minuten luisteren vind ik nogal tijdrovend. Kunnen jullie bij deze podcastserie ook overzichtjes maken van de inzichten die in de gesprekken naar voren komen?
Ik lees liever dan dat ik luister. Na lezen onthoud ik de boodschap veel beter doordat ik accenten kan leggen en aantekeningen kan maken. Gaat u de teksten ook op schrift zetten?
Beste Esther en Toine, we hopen binnenkort de hoogtepunten van alle afleveringen in tekstvorm te gieten en online te zetten op KIS.nl. Houd daarvoor de site in de gaten.

Jouw bijdrage

1 + 1 =
Geef het antwoord op deze rekenoefening. Voorbeeld voor 1+3: voer 4 in.