ARMOUR: e-learning en lesmaterialen tegen radicalisering

Project ARMOUR is erop gericht om de weerbaarheid tegen radicalisering bij jongeren te vergroten door eerstelijnsprofessionals die met jongeren werken te voorzien van relevante kennis, tools en vaardigheden. Deze worden op twee manieren aangeboden.

E-learning
Polarisatie en verbinding

E-learning

Ten eerste is er een e-learning Radicalisering gemaakt omdat professionals hebben aangegeven dat ze behoefte hadden aan meer kennis en ondersteuning. De e-learning biedt informatie over wat radicalisering is, wat mogelijke oorzaken zijn en geeft ook een stukje geschiedenis ervan. Daarnaast wordt ingegaan op wat een professional die met jongeren werkt zelf kan doen. Hoe vergroot je de weerbaarheid bij jongeren en hoe creëer je support voor je zelf en je collega’s? Ook is er een overzicht van bestaande best practices en worden tips gegeven voor de evaluatie van eventuele interventies. De e-learning is nu gratis beschikbaar (kies ARMOUR in het Nederlands- maak een account aan- enroll).

Lesmaterialen en oefeningen

Ten tweede zijn er kant en klare lesmaterialen gemaakt omdat uit interviews met professionals bleek dat ze geen tijd hadden om die zelf te maken. De handleidingen en PowerPoints bevatten uitleg over radicalisering en mogelijke oorzaken, met praktisch toepasbare oefeningen om jongeren meer weerbaarheid tegen radicalisering te bieden. De onderwerpen die aan bod komen zijn: coaching, kritisch denken, omgaan met boosheid, narratieven en identiteit, constructief discussiëren en conflicthantering. Eerstelijnsprofessionals die met jongeren werken kunnen er voor kiezen om met deze materialen zelf workshops te geven aan collega’s en ze kunnen ook besluiten de oefeningen te gebruiken in hun werk met jongeren. Alle materialen zijn gratis te downloaden.

 

Publicatie details

Auteur
Project ARMOUR
icon_alert Op dit platform stelt KIS derden in de gelegenheid hun kennis en opinie te delen. Externe bijdragen geven niet noodzakelijkerwijs de visie van KIS over betreffend onderwerpen weer.

Meer informatie?Neem contact op met:

Ron van Wonderen

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding