This is me! weerbaarheidstraining

De This is me! weerbaarheidstraining (train-de-trainer) is ontwikkeld met als doel de weerbaarheid van jongeren te vergroten en hun identiteit te versterken.

 • Datum: nader te bepalen
 • Locatie: op locatie
 • Duur: 4 dagdelen (2 dagen)
 • Prijs: op aanvraag

Inhoud

De This is me! weerbaarheidstraining (train-de-trainer) vergroot de weerbaarheid van jongeren en versterkt hun identiteit. Deze training is primair bedoeld voor jongeren uit etnische minderheidsgroepen, maar ook autochtone jongeren kunnen hier aan deelnemen. Aan de hand van vier modules (Wie ben ik?, Wat kan ik?, Wat wil ik? en Omgaan met anderen) vergroten de deelnemers hun eigenwaarde en zelfvertrouwen en leren ze omgaan met hun emoties, zoals met boosheid. Aangezien het een train-de-trainer is, geven de deelnemers tijdens de sessies onderdelen van de training aan elkaar.

Op basis van diverse werkvormen gericht op identiteit, persoonlijke levenservaring, reflectie, communicatie, assertiviteit en feedback (geven en ontvangen), krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen handelen. Hoe gaan ze om met ervaren onrechtvaardigheid, uitsluiting of discriminatie? Het startpunt van deze training is daarom: wie ben ik? Wat voel ik bij een onrechtvaardige situatie en hoe ga ik daarmee om? Vervolgens krijgen ze tools en kennis aangereikt die ze in staat stelt om te kijken uit welke andere handelingsrepertoires ze ook kunnen kiezen.

Voor wie?

Jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Maximaal 12 personen kunnen deelnemen aan de training.

Eindresultaat

Jongeren leren dat er op verschillende manieren kan worden omgegaan met ervaren onrecht. Een deelnemer bepaalt vervolgens zelf welke copingstijl voor hem of haar de beste aanpak is.

 • Ze hebben meer zelfvertrouwen en meer inzicht in zichzelf.
 • Ze leren omgaan met (negatieve) emoties wanneer ze onrecht ervaren.
 • De deelnemers zijn zich via rollenspellen bewust van hun eigen referentiekader en die van de ander.
 • Na deze training kunnen jongeren zich verder als trainer ontwikkelen en de weerbaarheidstraining aan jongeren geven.

Wat zeggen jongeren zelf na het volgen van de training?

 • ‘Ik ben me veel bewuster geworden van mijn mogelijkheden en waartoe ik allemaal in staat ben, en wat ik allemaal kan doen in het leven.’
 • ‘Ik ben wakker geschud! Ik ga deze training nu ook doorgeven aan andere jongeren om ze ook wakker te krijgen.’
 • ‘Ik heb bepaalde inzichten gekregen over mezelf die ontwikkelpunten voor mij zijn geworden. Ik ga daar nu aan werken.’

Trainers

Jamila Achahchah

Boek deze training

Neem contact op via thisisme@movisie.nl of neem contact op met Jamila Achahchah via j.achahchah@movisie.nl of 0655440627.

Meer informatie?Neem contact op met:

Jamila Achahchah

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892253
Afbeelding