Bezorgdheid en veerkracht

In het integratiedebat hoor je van zowel voor- als tegenstanders vaak scherpe meningen over vluchtelingen of mensen met een migratieachtergrond. Als je mensen echter gericht bevraagt, blijken ze genuanceerder te denken dan het debat doet vermoeden.

KIS publicatie
Integratie- en inburgeringsbeleid

Onderzoekers van KIS spraken uitgebreid met zeventig Nederlanders over hun ideeën, beelden, gevoelens en persoonlijke ervaringen omtrent mensen met een andere etnisch-culturele achtergrond dan zijzelf. Het rapport biedt een overzicht van en inzicht in breed gedeelde zorgen, maar toont ook optimisme en veerkracht om met verschillen in de samenleving om te kunnen gaan. De resultaten worden toegelicht door een groot aantal citaten. 

Bezorgdheid duiden

Dit onderzoek biedt verschillende aanknopingspunten voor overheden, professionals, maatschappelijke organisaties, politiek en media om de bezorgdheid over de diverse samenleving onder Nederlanders te herkennen en te duiden. Om zo effectiever contact te leggen en beter met hen hierover te kunnen communiceren.

Het onderzoek is hieronder direct te downloaden. De belangrijkste informatie en onderzoeksresultaten zijn ook samengevat (pdf).

Publicatie details

Auteur
Ron van Wonderen, Maaike van Kapel
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2017

Meer informatie?Neem contact op met:

Ron van Wonderen

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding