In gesprek over seksualiteit

Gesprekken met jongeren voeren over seksualiteit draagt bij aan seksuele gezondheid, gezonde relaties en het kennen van de eigen grenzen. In gesprek gaan over seksualiteit kan echter moeilijk zijn. KIS ontving het signaal dat ouders met een Eritrese en Ethiopische migratieachtergrond geregeld worstelen met de seksuele opvoeding van hun kinderen in de Nederlandse context. Samen met Stichting Seksueel Welzijn onderzochten we hoe ouders met een Eritrese en Ethiopische achtergrond ondersteund kunnen worden bij de seksuele opvoeding van hun kinderen.

KIS publicatie
Intercultureel vakmanschap

In Eritrea en Ethiopië wordt over het algemeen niet veel over seksualiteit gesproken. Het is dan ook niet voor alle ouders gebruikelijk om seksualiteit te bespreken met hun kinderen. Jongeren ontvangen wel enige seksuele voorlichting op school in Nederland, maar docenten en seksuele voorlichters weten vaak niet hoe zij rekening kunnen houden met de invloed van cultuur en religie op denkbeelden over seksualiteit. Jongeren wijken ook uit naar de media en internet om meer informatie te vinden over seks, deze informatie is echter niet altijd accuraat.

Het gesprek aangaan met oog voor de invloed van cultuur en religie is dus erg belangrijk. Deze publicatie biedt handvaten aan organisaties en professionals die ouders en jongeren met een Eritrese en Ethiopische willen ondersteunen in het aangaan van gesprekken over seksualiteit.

Publicatie details

Titel
In gesprek over seksualiteit
Auteur
Roos de Wildt, Ellen Laan, Sabine Meulenbeld, Ruth Yohannes
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2021

Meer informatie?Neem contact op met:

Roos de Wildt

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06 46 11 99 47
Afbeelding