Inclusief beleid op de werkplek

Nederland wordt steeds diverser, en daarmee ook de Nederlandse werkvloeren. KIS bracht in samenwerking met Inclusive Works in kaart welke elementen nodig zijn voor een inclusieve organisatiecultuur.

KIS publicatie
Discriminatie

Dat dit een punt van aandacht is, onderschrijven de inmiddels bijna 200 bedrijven die de Charter Diversiteit hebben ondertekend. Met het ondertekenen van de charter committeren zij zich eraan aandacht te zullen besteden (in welke vorm dan ook) aan diversiteit op de werkvloer. Vaak houdt dit in dat men naar een etnisch diversere werkvloer streeft door bijvoorbeeld kritisch te kijken naar werving- en selectieprocedures. Doorgaans is er minder aandacht voor de organisaties die al etnisch divers zijn. Hoe liggen de verhoudingen daar op de werkvloer? Is er wellicht sprake van in- en uitsluiting? En is de werkcultuur wel inclusief? Uit meerdere onderzoeken zijn signalen op te pikken dat er (subtiele) vormen van in- en uitsluiting plaatsvinden op etnisch diverse werkvloeren.

KIS onderzoekt binnen meerdere organisaties welke vormen dat zijn en welke mechanismen zich afspelen. Als onderdeel van dit onderzoek hebben wij in samenwerking met Inclusive Works in kaart gebracht welke bouwstenen er nodig zijn voor een inclusieve werkvloer. In dit rapport zijn in totaal zeven essentiële elementen beschreven die nodig zijn voor een insluitende organisatiecultuur.

Publicatie details

Auteur
Laura Coello Eertink, Solveig Kreinsen
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2019

Meer informatie?Neem contact op met:

Suzan de Winter-Koçak

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303247
Afbeelding