Infographic diversiteitsensitieve ouderenzorg

Het aantal ouderen met een migratieachtergrond neemt toe. Maar het zorgaanbod is vaak niet goed afgestemd op de achtergrond, taal en leefsituatie van deze ouderen. Hierdoor ontstaan problemen. Ouderen krijgen bijvoorbeeld te laat zorg omdat zij niet goed weten welke zorg zij kunnen krijgen. In deze infographic geven we informatie over het waarom van diversiteitsensitieve ouderenzorg, en verwijzen we naar tools en handreikingen.

KIS publicatie
Intercultureel vakmanschap

Diversiteitsensitieve zorg is zorg die goed is afgestemd op de achtergrond, taal en identiteit van mensen. De competenties van zorgverleners, de methodieken en de organisatie moeten hierop toegesneden zijn.

 

Deze infographic werd ontwikkeld met het ‘Leernetwerk diversiteitsensitief werken in de ouderenzorg in Rotterdam’. In dit leernetwerk werkte Kennisplatform Integratie en Sameleving (KIS) samen met verschillende zorgorganisaties aan het verbeteren van een diversiteitsensitief zorgaanbod (bekijk ook dit filmpje). Een belangrijke eerste stap hierin was volgens de deelnemers ‘het werken aan bewustwording en urgentiebesef’. Daarom ontwikkelde het leernetwerk samen met KIS deze infographic waaruit het belang diversiteitsensitieve zorg blijkt. De infographic kan gebruikt worden om het gesprek hierover aan te gaan, ervaringen uit te wisselen en collega’s te overtuigen van het belang van cultuursensitief werken.

Wat zijn jouw ervaringen met diversiteitsensitief werken? Ga jij ook het gesprek aan met je collega’s?

Download de infographic (pdf)

Lees ook de handreiking over Leernetwerken diversiteitsensitieve zorg

Download de infographic hieronder (pdf).

Opmaak: Suggestie & Illusie 

Publicatie details

Auteur
Hans Bellaart
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2021

Meer informatie?Neem contact op met:

Jamila Achahchah

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892253
Afbeelding