Omgaan met maatschappelijke spanningen

Professionals en beleidsambtenaren weten vaak niet goed hoe zij om moeten gaan met maatschappelijke onrust en spanningen in de wijk. Voor hen is er deze handreiking met achtergrondinformatie en praktische tips.

KIS publicatie
Polarisatie en verbinding

In onze samenleving neemt (de ervaring van) diversiteit steeds meer toe. Dit vergroot de kans op vervreemding, uitsluiting, onbegrip en conflicten in de wijk. Eerstelijns professionals – zoals maatschappelijk werkers, opbouwwerkers en jongerenwerkers – en (gemeentelijke) bestuurders en beleidsmakers, hebben vaak moeite met het aanpakken van deze spanningen. Deze handreiking biedt hen handvatten.

Praktische informatie

De handreiking bestaat uit veel (achtergrond)informatie, zoals een uitleg over wat onder sociale spanningen wordt verstaan, welke risicofactoren hier aan bijdragen en in welke fasen maatschappelijke spanningen en escalatie verlopen. Ook wordt uitgelegd welke signalen er zijn, hoe je die kan herkennen en hoe een gestructureerde aanpak verloopt. Om professionals concreet op weg te helpen, bevat de handreiking veel praktische informatie met aanpakken, protocollen, checklists en voorbeelden.

Publicatie details

Titel
Omgaan met maatschappelijke spanningen
Auteur
Ron van Wonderen, Rob Witte
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2016

Meer informatie?Neem contact op met:

Ron van Wonderen

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding