Sinti en Roma

Ondanks kleine verbeteringen is de maatschappelijke positie van Sinti en Roma in Nederland nog steeds niet goed. Beleidsmakers en sociaal werkers hebben behoefte aan meer kennis over hoe hun leefsituatie wordt verbeterd.
Thema

Wat doet KIS op het thema Sinti en Roma?

In 2024 vult KIS het bestaande kennisdossier Sinti en Roma aan. De maatschappelijke positie van Sinti en Roma in Nederland is nog steeds niet goed. Beleidsmakers en sociaal werkers hebben behoefte aan meer kennis over hoe hun leefsituatie wordt verbeterd. In dit dossier volgen we nationale en internationale ontwikkelingen, geven we onderzoeken weer en vermelden we aanpakken die er op gericht zijn om de maatschappelijke positie van Sinti en Roma te verbeteren, met inbreng van de gemeenschappen zelf.

Uitgelicht

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Beike Steinbach: 'Roma en Sinti hebben nog een lange weg te gaan'

Roma en Sinti

Met de nationale herdenking op 4 mei heeft Beike Steinbach (64) weinig want 'wij Sinti herdenken iedere dag onze doden'. Van haar familie kwam alleen haar moeder, oom en tante terug uit de kampen. Nu komt Steinbach nog steeds mensen tegen die niet weten dat ook Sinti en Roma werden vervolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar reizende tentoonstelling gaat de strijd aan met die onwetendheid.

Artikelen

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Publicaties

Ga naar de kennisbank icon_arrow-right--small

Meer informatie over dit thema? Neem contact op met onze experts.

Daphne van Eden

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892093
Afbeelding

Judith Khajavi

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030 - 789 2191
Afbeelding
Portretfoto van Judith Khajavi