'Inclusiviteitsbeleid is nooit klaar'

Welke factoren dragen bij aan de succesvolle implementatie van inclusief beleid? Inclusive Works ging, in opdracht van KIS, op zoek naar een antwoord op deze vraag. KIS sprak met onderzoeker Laura Coello Eertink.

Kompas voor inclusieve communicatie

De Nederlandse samenleving is super divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Communicatie waarbij iedereen zich gezien en begrepen voelt, is dus van groot belang. Zodat er niet onbedoeld wordt bijgedragen aan gevoelens van uitsluiting of het versterken van vooroordelen tussen (groepen) burgers. KIS bracht een handreiking uit die helpt bij het bepalen van de koers voor inclusieve communicatie.

‘Zelfredzaamheid is een westers ideaal’

De westerse benadering van zelfredzaamheid past niet bij mensen die uit een ‘wij-cultuur’ komen. Daarom heeft Amal Abass-Saal van Inspiratie-Inc. een eigen aanpak ontwikkeld.

De strijd om identiteit is niet zonder risico's

De vraag naar de verhouding tussen samen werken en samen leven, staat centraal in dit derde jaarbericht van KIS. Ons uitgangspunt is dat de samenleving, die haar diversiteit productief weet te maken, uiteindelijk de beste papieren heeft voor de toekomst. Maar zo eenvoudig is dat niet, diversiteit productief maken. De ontvankelijkheid van de samenleving lijkt vaak toch tekort te schieten, wat kan leiden tot demotivering en afhaken. 

Hoe bevorder je een inclusieve werkcultuur?

Een inclusieve werkcultuur laat ruimte aan verschillen. Bijvoorbeeld wanneer er op de personeelsbarbecue op een apart rooster halal vlees wordt gebakken voor de collega’s die moslim zijn.

Discriminatie aanpakken: baat het niet dan schaadt het soms wel

Uitzendbureaus willen verplichte cursussen om ervoor te zorgen dat medewerkers niet langer discrimineren. De branche neemt daarmee zelf haar verantwoordelijkheid. Een belangrijke stap, dus complimenten zijn hier zeker op zijn plaats. Maar de grote vraag is hoe effectief de aanpak wordt. Want wat bij de een werkt, werkt vaak niet bij de ander.

Altijd debatteerden ‘zij’ over Zwarte Piet, nu was ik het zelf

Voorheen keek Anouk Sulter toe hoe anderen verhit hun mening verkondigden in het zwartepietendebat. Maar toen ze betrokken raakte bij het organiseren van het Sinterklaasfeest op haar dochters school veranderde dat plotseling. 

Voed de veerkracht van vluchtelingen

Vluchtelingen zijn overlevers en met een klein steuntje in de rug zijn zij vaak in staat om in zeer korte tijd een nieuw leven op te bouwen. Dat kunnen ze niet alleen. Ze hebben mensen nodig die hun kracht onderkennen, voorbij dominante beelden kijken en hen ruimte geven voor een nieuwe start.

 

Video: een burgerinitiatief voor iedereen

Burgers zorgen en regelen steeds meer voor elkaar. Soms zijn deze activiteiten georganiseerd in een burgerinitiatief. Deze initiatieven worden vaak door een specifieke groep hoogopgeleide Nederlanders opgezet en bezocht. Hoe kunnen burgerinitiatieven meer inclusief zijn? We delen tips in een animatie.

This is me! weerbaarheidstraining voor professionals

Kom jij in je werk veel in contact met jongeren met een migratieachtergrond? Wil jij kunnen bijdragen aan het tegenaan van polarisatie in de samenleving? En zou jij deze jongeren graag willen helpen bij het vergroten van hun weerbaarheid en verbinding met de Nederlandse maatschappij, maar weet je niet goed hoe dat het beste kan? Meld je dan vóór 9 april 2017 aan. De eerste training is gratis.

Pagina's

Abonneren op RSS - inclusie