Diversiteitsensitieve jeugdhulp werkt!

KIS werkt samen met landelijke en regionale partners aan een meer diversiteitsensitieve jeugdzorg. In deze video laat de afdeling Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling voor gezinnen met een Vluchtverhaal (onderdeel van YOIN / entrea lindenhout) zien hoe zij diversiteitsensitieve jeugdzorg vormgeven.

Video
Jeugd en opvoeding

Het werken met jeugdigen en gezinnen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond kan complex zijn. Voor het overbruggen van taal- en cultuurverschillen en het aansluiten op de leefwereld heb je specifieke competenties nodig. Het vergt ook flexibiliteit en het maken van aanpassingen in je werkwijze. Een divers samengesteld team is beter in staat om diversiteitsensitief te werken.

De afdeling Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling voor gezinnen met een Vluchtverhaal (IAG-V) inspireert de hele organisatie om de diversiteit onder de medewerkers te vergroten en meer diversiteitsensitief te werken.

Lees meer over het werk van IAG-V.

Externe video: Diversiteitsensitieve jeugdzorg werkt!
Externe video URL

Werk je in de jeugdzorg en wil je jezelf of je organisatie verder ontwikkelen in diversiteitsensitief werken? KIS ontwikkelde toolboxen waarin je kan zoeken op trainers en tools rond diversiteitsensitief werken. Bekijk ze via de link hieronder!

Naar toolboxen

Meer informatie?Neem contact op met:

Hans Bellaart

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06-40082873
Afbeelding