Vraag & antwoord - 11 augustus 2017

Er zijn geen landelijke cijfers bekend over het aandeel lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) onder Nederlanders met een migratieachtergrond.

Artikel - 3 augustus 2017

Hoe verdraagzaam zijn we in Nederland ten opzichte van LHBT’s? En in hoeverre is er sprake van verschil van acceptatie van hen door verschillende herkomstgroepen? Op verzoek van KIS zocht onderzoeker Ewoud Butter dat uit.

Publicatie - 3 augustus 2017

Tolerantie ten opzichte van homo- en biseksualiteit wordt als een Nederlandse kernwaarde beschouwd. Nieuwkomers krijgen te horen dat het accepteren van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) een wezenlijk onderdeel is van de Nederlandse identiteit. Maar hoe verdraagzaam zijn we eigenlijk?

Artikel - 28 juli 2017

De jarenlange worsteling met zijn homoseksualiteit maakte dat de Marokkaans-Nederlandse Nassiri Belaraj (42) op een gegeven moment niet meer wilde leven. Die tijd ligt inmiddels achter hem. Met zijn platform Pink Marrakech én door het organiseren van de derde Marokkaanse Pride-boot levert hij nu een actieve bijdrage aan het doorbreken van de taboecultuur.

Artikel - 17 mei 2017

Zwart en zelfbewust. De winnaars van de Decade Innovation Award, een nieuwe prijs om anti-zwart racisme en vooroordelen op basis van huidskleur tegen te gaan, zijn er meer dan klaar voor om stereotypen te doorbreken en nuance te verspreiden. 

Artikel - 5 november 2015

Een klassieke coming-out, zo noemt onderzoeker Marian van der Klein het boek Djinn van oud-politicus Tofik Dibi. Eerst een groot geheim en daarna weet iedereen in één klap dat hij op mannen valt. ‘Terwijl er juist zoveel verschillende manieren zijn waarop biculturele homoseksuelen een gelukkig leven kunnen leiden zonder uit de kast te springen. Dáár ben ik juist benieuwd naar.’