Vraag & antwoord

De vraag:

Is het een probleem dat jongeren met een migratieachtergrond vooral binnen hun eigen netwerk stages vinden?

Vraag & antwoord - 1 september 2018

Voor een eerste stage misschien niet, maar voor een volgende plek is het goed om studenten te stimuleren ook buiten hun eigen netwerk te kijken. Het is belangrijk dat op het mbo het gesprek hierover wordt gevoerd. Met stages wordt ook het netwerk vergroot en dat vergroot weer de kansen op de arbeidsmarkt. Het risico is dat deze stages kwalitatief minder goed zijn en minder goed staan aangeschreven bij werkgevers.

Uit het onderzoek blijkt ook dat onderwijsprofessionals hier verschillend tegen aan kijken. Er zijn professionals die het geen probleem vinden dat er een soort ‘parallelle stagemarkt’ lijkt te ontstaan. Andere docenten proberen studenten wel te stimuleren bij verschillende werkgevers – buiten het netwerk – werkervaring op te doen.

Lees meer over stagediscriminatie en onze onderzoeken in het dossier Stagediscriminatie.

Trefwoord: 

Anderen bekeken ook

Mbo-studenten met een migratieachtergrond zoeken langer naar een stageplek. Als onderwijsprofessional kun jij een cruciale rol spelen in het bevorderen van gelijke kansen op de stagemarkt. We geven vier tips.

Contactpersoon

  mvanrooijen@verwey-jonker.nl
  06-34738633

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over integratie en diversiteit? Wordt er volgens u te weinig aandacht aan een onderwerp besteed? Of kan iets beter? Wij geven graag antwoord.

Stel uw vraag

Wat doen wij met uw vraag?

U krijgt van ons altijd reactie. De aard en omvang van uw vraag bepalen hoe wij die beantwoorden.

Lees verder >

Reageer

Log in of word lid van het platform om te reageren!