Populair in mei

Een zogenoemde staalkaart EU-migranten ter inspiratie voor het ontwikkelen van lokaal integratiebeleid, onze schrijfwedstrijd voor jongeren en hoe radicalisering ontstaat en wat u kunt doen om in te grijpen. Deze en meer staan in de top 5 best gelezen artikelen van mei. De best gelezen stukken op een rij:

Artikel
Algemeen

1. Staalkaart EU-migranten
Gemeenten die aan de slag willen met het bevorderen van integratie van EU-migranten, kunnen deze publicatie gebruiken ter informatie en inspiratie voor het ontwikkelen van integratiebeleid. De Staalkaart EU-migranten biedt goede voorbeelden op het gebied van registratie, informatie, taal, werk, samenleven en opvoeding.

2. Schrijfwedstrijd This is me!
Honderd keer solliciteren voor een stage of geweigerd worden in de kroeg. Alleen maar omdat je een kleurtje hebt of een hoofddoek draagt. Dit geeft je soms het gevoel dat je in Nederland niet mag zijn wie je bent. Of dat je wordt uitgesloten. Hoe eis jij toch jouw plek op in de Nederlandse samenleving zonder te moeten kiezen tussen jouw verschillende culturen? Deel je verhaal, inspireer andere jongeren en win € 1.000!

3. Blog Roel Raterink: Haat = geld
In Europa wordt momenteel onder het mom van ideologie een ordinaire machtsstrijd gevoerd om zieltjes, geld en politieke invloed.

4. Hoe radicalisering ontstaat en wat u kunt doen om in te grijpen
Allard Feddes onderzocht samen met Lars Nickolson en Bertjan Doosje de triggerfactoren in het radicaliseringsproces. Welke zijn dat? En als we ze kennen, kan dat helpen om radicalisering te voorkomen?

5. Wijkteam bereikt inwoner van niet-westerse afkomst niet
Sociale wijkteams hebben de taak om zorg laagdrempelig aan te bieden. Groepen die eerder buiten beeld bleven, moeten zij wél bereiken. Bijvoorbeeld Nederlanders van niet-westerse herkomst in het geval van preventieve hulpverlening. Momenteel lijkt dit echter nog niet te lukken.