Populair in oktober

Een interview met de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws over diversiteit in de media, een blog over etnisch profileren in de internationale trein en een interview over hoe gemeenten de zorg aan vluchtelingen beter kunnen coördineren. Hier vindt u de best gelezen artikelen van oktober.

Artikel

1. Adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: 'Als ik een Marokkaans jochie was, was ik denk ik geradicaliseerd'
Vrije en onafhankelijke media zijn een belangrijke pijler van de rechtsstaat. Hoe zorg je dat je objectief bericht geeft? Welke rol speelt diversiteit in je berichtgeving? Een interview met Pieter Klein, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws.

2. Blog Sahar Noor: Jij ziet er niet Nederlands uit!
Het is maandagochtend. Ik sta op Arnhem station. Ik besluit de hogesnelheidstrein te nemen naar Utrecht. Snel en comfortabel reizen, zoals de slogan luidt. Zodra ik plaatsneem stapt een jonge man van begin twintig op me af. ‘This is the Dutch border police. Can I see your passport?’

3. 'Zorg aan vluchtelingen moet minder aanbodgericht'
Zodra vluchtelingen in Nederland een vluchtelingenstatus hebben en er huisvesting is, zijn gemeenten verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg van deze nieuwkomers. We spreken hierover met Bram Tuk van expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos.

4. Helft pleegzorg werft niet gericht naar gezinnen met andere achtergrond
De helft van de pleegzorginstellingen werft niet gericht naar ouders met een specifieke etnisch-culturele of religieuze achtergrond. Wel is er nog steeds een tekort aan dergelijke pleeggezinnen. ‘Een divers bestand aan pleegouders vraagt een lange adem en een cultuursensitieve werkwijze’, reageert Ellen van Ravenswaaij van jeugdzorgaanbieder Youké.

5. Gemeente en migrantenorganisatie: positioneer je op een andere manier
Specifiek beleid voor migrantendoelgroepen is afgeschaft. Maar hoe werk je als gemeente, migrantenorganisatie en maatschappelijk organisatie dan samen in het nieuwe speelveld en kom je tot beleid dat werkt voor alle groepen? Die vraag stond centraal tijdens het kennisatelier - een denktankdag - van Kennisplatform Inclusief Samenleven.