13 praktijkvoorbeelden om radicalisering te voorkomen

Kennisplatform Inclusief Samenleven heeft dertien praktijkvoorbeelden beschreven die de afgelopen tien jaar in Nederland zijn ontwikkeld en toegepast om radicalisering van islamitische jongeren te voorkomen. De voorbeelden zijn niet bewezen effectief, maar dienen ter inspiratie voor professionals die radicalisering willen tegengaan. 

KIS publicatie
Polarisatie en verbinding

Bij onder andere gemeenten, politie en welzijns-, onderwijs- en maatschappelijke organisaties hebben veel professionals te maken met het voorkomen van radicalisering van islamitische jongeren. Zij zijn vaak op zoek naar informatie hoe dat aan te pakken. Dit overzicht van dertien praktijkvoorbeelden, die zijn ontwikkeld in het laatste decennium, kan daarbij helpen. Ze dienen ter inspiratie, zodat professionals niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden, maar kunnen leren van wat er in het verleden is ontwikkeld.

Naast de voorbeeldbeschrijvingen staan er in het rapport ook een korte analyse over het type aanpakken en een toelichting op de uitvoering van het project. Hopelijk helpt deze inventarisatie de professionals bij de ontwikkeling en het opstellen van een eigen lokaal programma. Als zij meer informatie willen opvragen kan dat, bij elke aanpak staat een contactpersoon vermeld.

Publicatie details

Auteur
Freek Hermens, Maaike van Kapel, Ron van Wonderen, Marijke Booijink
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2016

Meer informatie?Neem contact op met:

Jolijn Broekhuizen

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding

Marijke Booijink

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 06-55440660
Afbeelding