Evaluatie discriminatie-meldwijzer voor jongeren

Hoe blij zijn jongeren met de discriminatiemeldwijzer? In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben wij onderzocht of de meldwijzer aanslaat bij de doelgroep.

KIS publicatie
Discriminatie

Slechts een op de acht van alle ervaringen met discriminatie wordt gemeld. Daarom is de discriminatiemeldwijzer (DMW) in het leven geroepen. Het doel hiervan is om de kennis over het melden van discriminatie bij jongeren te vergroten, evenals de naamsbekendheid van de betrokken organisaties. Hierdoor moet de meldingsbereidheid toenemen en het melden zelf simpeler worden.

In de evaluatie van de meldwijzer bekeken we of deze aanslaat bij jongeren en bijdraagt aan meer kennis over waar en hoe je kunt melden. En of de meldingsbereidheid hiermee wordt vergroot. Op basis van de uitkomsten van deze evaluatie is het antwoord op alle drie de vragen: ja. Voor jongeren is het wel cruciaal dat wanneer zij daadwerkelijk gaan melden, zij ook het gevoel hebben dat zij serieus genomen worden. Dus het blijft belangrijk om goed te investeren in organisaties die meldingen over discriminatie behandelen. In de publicatie lees je alle aanbevelingen.

Publicatie details

Titel
Evaluatie discriminatie-meldwijzer voor jongeren
Auteur
Annemarie van Hinsberg, Joline Verloove, Siham El Moussaoui, Gijs van Beek
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2019

Meer informatie?Neem contact op met:

Joline Verloove

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892239
Afbeelding

Annemarie van Hinsberg

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-7892114
Afbeelding