De bestrijding van discriminatie staat in Nederland hoog op de agenda. Met onder andere sociale media-campagnes, diversiteitstrainingen voor werkgevers en films op scholen wordt geprobeerd om discriminatie tegen te gaan. Ook dialoogbijeenkomsten worden veelvuldig ingezet hiervoor. Kennisplatform Integratie & Samenleving onderzocht of deze bijeenkomsten inderdaad leiden tot een afname van vooroordelen en stereotypen over groepen met een andere etnische afkomst, huidskleur en/of religie.

Er zijn talloze preventieve werkwijzen die in Nederland worden ingezet om vormen van discriminatie te bestrijden. Het gaat onder andere om dialoogbijeenkomsten, sport als middel om elkaar te leren kennen, films op scholen en diversiteittrainingen voor werkgevers. In deze publicatie focussen we op één specifieke werkwijze gericht op het verminderen van discriminatie op basis van etniciteit en religie, namelijk dialoogbijeenkomsten. Het gaat er daarbij om dat mensen met verschillende achtergronden minder vooroordelen over elkaar hebben door het aangaan van een dialoog.

Bekijk ook de factsheet Werken dialoogbijeenkomsten tegen discriminatie? waarin de resultaten van het onderzoek zijn gebundeld.

Auteur: 
Ikram Taouanza, Hanneke Felten, Saskia Keuzenkamp
Uitgever: 
Kennisplatform Integratie & Samenleving
Jaar uitgave: 
2016