Oproep: ben jij mbo-docent en wil je stagediscriminatie tegengaan? Ga met ons in gesprek

Ben jij docent op het mbo? En geef je voorbereidingslessen voor de BPV (beroepspraktijkvorming)? Komt het thema stagediscriminatie aan bod in deze lessen? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Op deze manier draag je bij aan de aanpak van stagediscriminatie. Ook krijg je een cadeaubon van 20 euro als dank.

Artikel
Stagediscriminatie

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) doet dit jaar onderzoek naar de voorbereidende lessen op mbo-stages en specifiek hoe het thema stagediscriminatie in deze lessen wordt behandeld. Wat gaat goed en wat kan beter hierin? Voor dit onderzoek spreken we zowel met docenten als studenten. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek willen we een praktische tool ontwikkelen. Deze tool is bedoeld voor mbo-scholen om de studenten goed voor te bereiden op mogelijke stagediscriminatie. Wil jij meewerken aan dit landelijke onderzoek? Deel zowel je positieve als je negatieve ervaringen met ons. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw visie!

Praktische informatie

  • Wat vragen we van je: een gesprek van maximaal een uur met één van onze onderzoekers
  • Waar: online via Microsoft Teams
  • Wanneer: er wordt een afspraak gemaakt met een van onze onderzoekers
  • Waarom?
    • Draag bij aan een landelijk onderzoek om stagediscriminatie tegen te gaan.
    • Zorg voor meer kennis voor andere mbo-instellingen over de aanpak van stagediscriminatie en het uitvoeren van het stagepact.
    • Ontvang voor deelname een cadeaubon van 20 euro.

Meld je aan

Wil je meewerken aan dit onderzoek? Meld je aan door een e-mail te sturen naar Joke Martens (j.martens@movisie.nl) met als onderwerp Aanmelding interview stagediscriminatie.

Meer informatie?Neem contact op met:

Suzan de Winter-Koçak

icon_chevron Stuur een e-mail
Afbeelding