Biculturele LHBT's aan het woord over hun doen en laten

Kennisplatform Inclusief Samenleven maakte een inventarisatie van sprekende verhalen van biculturele LHBT’s in Nederland. Alle artikelen, bundels, boeken en interviews tussen 1975 en 2015 waarin de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders zelf aan het woord komen over hun persoonlijke leven zijn verzameld en naar culturele achtergrond gerangschikt.

KIS publicatie

De situatie van biculturele LHBT’s wordt in de media vaak geproblematiseerd. Maar er gaan ook dingen goed. Zo blijkt uit een analyse van alle artikelen en interviews. Over drie verschillende groepen is veel bronnenmateriaal te vinden. Over Turkse Nederlanders, Marokkaanse Nederlanders en Surinaamse Nederlanders zijn aparte brochures gemaakt waarin ingezoomd wordt op hun verhalen en op de strategieën die zij gebruiken om eigen keuzes te maken op het gebied van de liefde, seksualiteit en seksuele identiteit.

In het rapport presenteren we ook de 400 verzamelde bronnen in bronnenlijsten en geven we meer achtergrondinformatie over het zoekproces voor de inventarisatie van de verhalen van biculturele LHBT's.

Publicatie details

Auteur
Marian van der Klein, Sven Oostrik, Suna Duysak
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2016

Meer informatie?Neem contact op met:

Marian van der Klein

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding