Teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit

Ouders met een migratieachtergrond hebben deels dezelfde opvoedvragen als elke andere ouder. Maar ze hebben ook specifieke vragen of problemen die te maken hebben met hun achtergrond of positie als migrant. KIS ontwikkelde een teambijeenkomst, bedoeld om beroepskrachten van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) en wijk – en jeugdteams inzicht te geven in de opvoeddilemma’s waar migrantenouders tegenaan lopen zodat zij hen beter kunnen ondersteunen. 

Tool
Intercultureel vakmanschap

In de teambijeenkomst, getiteld Waardenopvoeding in Diversiteit, komen thema’s als discriminatie, negatieve beeldvorming, religie en schaamte voorbij. Het materiaal dat KIS hiervoor ontwikkelde is zo opgezet dat een teamleider of teamlid deze zelf met zijn of haar team kan uitvoeren. Door het handige, thematische keuzemenu kunnen oefeningen en filmpjes worden geselecteerd naar gelang de thema’s en de doelgroep waar het specifieke team in de praktijk mee te maken heeft.

Het pakket voor het houden van de teambijeenkomst bestaat uit een Powerpoint-presentatie, een leidraad voor de gespreksleider en een achtergrondartikel dat hieronder is te downloaden.

Publicatie details

Auteur
Marjolijn Distelbrink, Trees Pels, Cecile Winkelman
Uitgever
Kennisplatform Inclusief Samenleven
Jaar van uitgave
2017

Meer informatie?Neem contact op met:

Marjolijn Distelbrink

icon_chevron Stuur een e-mail
icon_chevron 030-2303260
Afbeelding