Het artikel over eigen jeugdvoorzieningen van migranten was in augustus populair. Daarnaast viel van alles wat in de smaak, van artikelen over mantelzorgers tot de coming out van LHBT'ers. Hieronder vindt u de vijf best gelezen stukken van de maand. 

1. 'Eigen jeugdvoorzieningen migranten brug naar samenleving'
Een islamitische basisschool, een kinderopvang of huiswerkinstituut. Voorbeelden van eigen voorzieningen in het jeugddomein, opgezet door migrantengemeenschappen. In het politieke en maatschappelijke debat staan ze nogal eens ter discussie: ze zouden de integratie niet bevorderen.

2. ‘Niet de coming-out maar zelfacceptatie is het hoogst haalbare’
De allereerste Gay Pride-boot met daarop vluchtelingen die lesbisch, homo, bi of transgender (LHBT) zijn, vaarde zaterdag 1 augustus door de Amsterdamse grachten. In Nederland zitten in het bijzonder LHBT’s met een migrantenachtergrond in een moeilijke positie; een vaak nog een onzichtbare groep bij reguliere hulpinstanties. We spreken erover met de 32-jarige Isjed Hussain, zelf homoseksueel en moslim.

3. Blog Rinke Bok: Foute kop: hoe ga je als redactie om met netelige woorden?
In de boekenbijlage van de NRC werd 31 juli de kop 'Nigger are you crazy?' gebruikt. Een journalist van de Amerikaanse Washington Post was hier zeer verbolgen over. Journalist en communicatieadviseur Rinke Bok vraagt zich af of de felle kritiek terecht was.

4. ‘Kleurrijk kijken is een manier van leven en opent vele deuren'
Hoe is het om je eigen bedrijf in Nederland te hebben terwijl je roots in een ander land liggen? Daarover vertellen kleurrijke ondernemers in het boek Tutti frutti. Op deze site lichten we enkele interviews uit. Dit keer met journalist Raja Felgata, hoofdredacteur van De Kleurrijke Lijst.

5. Vier vragen aan Vluchtelingenwerk Nederland
Vier vragen, vier antwoorden. Deze keer het woord aan Martijn van der Linden, persvoorlichter bij Vluchtelingenwerk Nederland. Een campagne van deze organisatie waarin rouwadvertentie worden getoond met de namen van verdronken bootvluchtelingen is genomineerd voor De NRC Charity Awards.

Anderen bekeken ook

  • 1. Blog Martijn de Koning: Laat me met rust, ik vertrek Waarom gaan jonge moslims weg uit Nederland? Het is een vraag die ons al enige tijd...
    Bekijk