Filter op thema

Blog - 19 september 2018

Fractieleider Klaas Dijkhoff (VVD) blaast het oriëntalisme nieuw leven in. Hij wil criminaliteit in ‘probleemwijken’ dubbel zo hard straffen, zo kondigt hij aan in het debat over het kabinetsbeleid voor volgend jaar.

Artikel - 19 september 2018

Het product, het merk en dan de mensen. Sinds zijn eerste baan in 1986 als managementtrainee bij een fastfoodrestaurant, was dat Johan Tijinks visie op bedrijfsvoering. Totdat zijn vader overleed en hij het roer omgooide. Nu is hij eigenaar van een KFC-restaurant aan de A6 bij Lelystad en heeft hij elf vluchtelingen in dienst.

Artikel - 14 september 2018

Laat voor- en tegenstanders rondom maatschappelijke kwesties met elkaar in gesprek gaan. Wat blijkt? De ‘wereld van verschil’ is in de praktijk lang zo groot niet. Maar het beeld van twee uitersten die tegenover elkaar staan, is hardnekkig. En dit versterkt juist de polarisatie.

Artikel - 12 september 2018

Het blijft een moeilijke opgave om statushouders naar werk of een opleiding te begeleiden. Alhoewel gemeenten de laatste jaren steeds meer doen om statushouders hier goed in te ondersteunen, blijven de resultaten bescheiden. Dertien procent van de statushouders die sinds 2015 instroomden, vond een baan.

Artikel - 11 september 2018

Vluchtelingenvrouwen hebben meer moeite om aan het werk te komen. KIS sprak met Arine Huijboom, oprichtster van Netwerkpro. Zij is ervaringsdeskundige in het succesvol begeleiden van (vluchtelingen)vrouwen naar werk.

Artikel - 11 september 2018

De kwaliteit van leven in Nederland is hoog, maar de structurele verschillen tussen groepen zijn hardnekkig. De verschillen op het gebied van gezondheid, opleiding en inkomen kunnen uitgroeien tot een diepere kloof die de kwaliteit van de samenleving aantast, waarschuwen onderzoekers van het SCP.

Artikel - 10 september 2018

Tienermeiden met een Marokkaanse achtergrond hebben vaker dan andere leeftijdsgenoten negatieve ervaringen met sexting, het maken en online versturen van seksueel getinte beelden. KIS onderzoekt hoe hun moeders beter ondersteund worden in de opvoeding om dit te voorkomen en aan te pakken.

Blog - 3 september 2018

Iedereen die het nieuws de afgelopen tijd gevolgd heeft, kent deze namen. Twee kinderen, jonge tieners, die opgegroeid zijn in Nederland en binnenkort uitgezet worden naar hun geboorteland, Armenië. Gastblogger Lisette van de Heg pleit voor een snellere procedure en definitieve duidelijkheid.

Blog - 27 augustus 2018

Integreren is meer dan alleen Nederlands leren. Het huidige inburgeringsstelsel helpt nieuwkomers en vluchtelingen niet om met succes te integreren. Natuurlijk is het goed om hen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Maar de overheid vergeet dat deze mensen onbekend zijn met het Nederlandse systeem.

Artikel - 24 augustus 2018

Bijna tweederde van de Nederlandse terreurverdachten is eerder verdacht geweest van een ander misdrijf en heeft alleen de basisschool afgemaakt. Het profiel van een terrorist blijkt nauwelijks te verschillen van die van een ‘gewone’ crimineel.