Vraag & antwoord

diversiteit in de wijk

De vraag:

Wat doen lokale organisaties om mensen te helpen bij zelfbeschikking?

Vraag & antwoord - 4 mei 2018

Lokale organisaties organiseren allerlei voorlichtingsactiviteiten over zelfbeschikking. Daarbij worden taboe-onderwerpen bespreekbaar gemaakt, zoals kindhuwelijken, huwelijksdwang en eergerelateerd geweld. Bewustwording speelt er een grote rol bij, zodat meer mensen zich realiseren welke gevolgen kindhuwelijken, huwelijksdwang of achterlating hebben. Voorlichters worden vaak ingezet vanuit de gemeenschap zelf. Communicatie met de gemeenschap is namelijk van groot belang, zodat er daar draagvlak ontstaat. Een voorbeeld van een activiteit die kan helpen bij het bespreekbaar maken van zelfbeschikking bij meisjes en jongens, is sport. Behalve dat zij samen voetballen, praten ze dan over bijvoorbeeld eigen beslissingen van meisjes, seksuele gezondheid en kindhuwelijken.

Thema: 

Anderen bekeken ook

Verschillende lokale (zelf) organisaties in Nederland zetten zich in om taboeonderwerpen zoals kindhuwelijken, huwelijksdwang, achterlating en eergerelateerd geweld bespreekbaar te maken. Om de aanwezige kennis en kunde van deze organisaties te ondersteunen, maakte KIS een overzicht van elementen en methoden die goed werken bij deze voorlichtende activiteiten.

Contactpersoon

  esmits@verwey-jonker.nl
  030-2303260

Gerelateerde vragen

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over integratie en diversiteit? Wordt er volgens u te weinig aandacht aan een onderwerp besteed? Of kan iets beter? Wij geven graag antwoord.

Stel uw vraag

Wat doen wij met uw vraag?

U krijgt van ons altijd reactie. De aard en omvang van uw vraag bepalen hoe wij die beantwoorden.

Lees verder >

Reageer

Log in of word lid van het platform om te reageren!