Vraag & antwoord

De vraag:

Wat voor rol speelt religieuze of culturele achtergrond bij het vinden van een stageplek?

Vraag & antwoord - 1 september 2018

Studenten met een niet-westerse migratieachtergrond moeten meer moeite om een stageplek te vinden in vergelijking met studenten met een Nederlandse achtergrond. Deze moeten meer brieven schrijven en zijn langer op zoek naar een stageplek. Studenten lijken te berusten in het idee dat discriminatie een rol speelt en reageren hierop door bijvoorbeeld bij bepaalde bedrijven niet te solliciteren.

Het gevoel van ongelijke kansen speelt vooral bij het zoeken naar een stage. Het zit vooral in de zoektocht. Opvallend is dat ze bijvoorbeeld na evenveel gesprekken als jongeren met een Nederlandse achtergrond een stageplek vinden. Ook tijdens de stageperiode spelen (on)gelijke kansen een veel minder grote rol.

Lees meer over stagediscriminatie en onze onderzoeken in het dossier Stagediscriminatie.

 

 

Trefwoord: 

Anderen bekeken ook

Er is niet één oplossing. Studenten, onderwijs en werkgevers spelen een rol. Uit onderzoek blijkt dat ‘Bekend maakt onbemind’ van grote invloed is. Vanuit de literatuur is bekend dat contact met bepaalde doelgroepen kan bijdragen aan het beperken van vooroordelen.

Contactpersoon

  mvanrooijen@verwey-jonker.nl
  06-34738633

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over integratie en diversiteit? Wordt er volgens u te weinig aandacht aan een onderwerp besteed? Of kan iets beter? Wij geven graag antwoord.

Stel uw vraag

Wat doen wij met uw vraag?

U krijgt van ons altijd reactie. De aard en omvang van uw vraag bepalen hoe wij die beantwoorden.

Lees verder >

Reageer

Log in of word lid van het platform om te reageren!